Ako ste žena Petao

Ako ste žena Petao

Pažljivo i odgovorno obavljate sve poslove. Imate visoke kriterijume. Volite istinu i teško vam je da lažete, čak i ako biste laganjem poštedeli nečija osećanja. Bitno vam je da izgledate dobro. Boja breskve i kajsije vam dobro pristaje. Dijamanti su najbolji prijatelji Petlova. Što veći dijamant, to bolje. Blistate u društvu. Duhoviti ste, zabavni i puni priča. Volite da pravite dobru atmosferu na zabavama i okupljanjima. Oko vas je uvek neka gužva i vama se to dopada. Vi se prijatno osećate i u svom domu, koji ste uredili brižljivo i sa ljubavlju. Sve je na svom mestu, a urednost je najhitnija. Čišćenje je vaša strast i stalno imate potrebu da pravite drugačiji raspored nameštaja u stanu – što vašu porodicu može iznervirati. Temperamentna ste osoba, te vam odgovara posao administrativnog pomoćnika ili finansijskog savetnika. Takođe volite glumu, te ćete se možda okušati i na tom planu. Ukoliko znate da pevate ili igrate, možda bi trebaloi to da unovčite.
Kada nađete pravog muškarca za koga ćete se udati, bićete mu divna supruga. U krvi vam je da štitite svoju decu, ali nekad možete i preterati. Pošto ne možete da tolerišete loše ponašanje, kazne za tako nešto su vam veoma oštre. Koristite stare metode disciplinovanja, što ponekad može biti prestrogo.

Ako volite muškarca Petla

Izuzetno je ponosan i voli da se šepuri svojim perjem i nakitom. Zna da nametne svoje mišljenje i pravi je mačo – tip. Voli da se pravi važan i da impresionira druge svojim šarmom i stilom.
Izuzetno je pošten, te ponekad stvarno može povrediti nečija osećanja. Kaže ono što misli i ne bira reči – ne bi mogao da bude diplomata. Dobra vest je da ne može biti prevrtljivac, kao Majmun. Ponekad se muškarac – Petao može ponašati šefovski i može biti grub. Razlog za takvo ponašanje može biti promena raspoloženja, kojoj je sklon. Petao grabi ono što želi i uvek je u pokretu, često pod stresom. Sebi postavlja velike ciljeve, što nije dobro. Kada ih ne ostvari, onda je bolje da niste pored njega. Petlovi su odlični savetodavci kada je u pitanju novac, ali sa svojim finansijama ne znaju najbolje da postupaju. Često troše i više no što bi trebalo. Vole kada sve pare iz banke daju na motor ili televizor sa velikim ekranom. U kući vlada gvozdenom pesnicom, lako svoju decu puno voli, strog je i netolerantan kada su bučna. Takođe ne toleriše dugačak jezik.
Na ljubavnom polju, on je jak i moćan ljubavnik, lako voli da privlači pažnju, kada nađe ono što želi, smiriće se i biti veran u vezi – ali, to ne znači da neće gledati druge žene. Tome ne može da odoli.