Ako ste žena Koza

Idete kako vetar duva i to je vaš moto. Idealista ste i prilično nepraktični. Najsrećniji ste kada ste kući i kada radite neke kreativne poslove. Idealni svet u kojem želite da živite jeste svet u kome vlada mir i tišina, sa malo trzavica i ni malo stresa.
Saosećate sa drugima i veoma ste kreativni. Bitno vam je da činite dobra dela. Drugi cene to što ste prijatni i ljubazni. Treba, ipak, da budete obazrivi da vas neki ljudi ne iskoriste, pošto ste darežljivi. Skloni ste da dopustite drugima da kontrolišu vaš život, što može biti opasna stvar. Nemojte dozvoliti da postanete previše zavisni od svog partnera. Dom ćete divno urediti, uz pomoć sasvim prosečnog nameštaja. Čim vam gost uđe u kuću, osećaće se lagodno. Vi imate to zadovoljstvo da znate da sve to nije mnogo koštalo.
Deca su najsvetlija tačka u vašem životu. Vi ste rođeni da budete majka. Dok gradite blizak odnos sa njima, lako ćete moći da postanete posesivni i da ih razmazite svojom naklonošću. Takođe vam je važno da i vaši roditelji budu blizu vas. Lepo vaspitavate decu, učite ih da poštuju starije od malih nogu.Brak pun intime i ljubavi je veoma bitan za vaše dobro raspoloženje i mir u glavi. Okrenuti ste porodici, te se ne osećate potpunim ukoliko je nemate. Kada nađete pravu ljubav, ostvarićete sa njom harmoničan i dug brak.

Ako volite muškarca – Kozu

Možda naiđete na Kozu koji je cepidlaka. On će biti nežan i ljubazan, ali takođe i loše raspoložen i nesiguran. To su, ipak, njegove najveće mane. Voli umetnost, finansijski uspesi i materijalna dobra mu i nisu od velikog značaja. Umesto toga, radije će pisati, svirati muziku, glumiti ili slikati. Vreme i nije od nekog značaja za Koze oba pola. Nemojte se iznenaditi ukoliko bude kasnio na sastanak, bilo ljubavni ili poslovni. Kada radi na nekom projektu, ništa ga drugo ne zanima.
Jedno je ipak izvesno – neće težiti ka rukovodećem položaju. Nije rođen za poziciju vođe, te će imati i više vremena za porodicu. Ukoliko imate supruga rođenog u ovom znaku, onda ste prava srećnica. Osećajan je i odgovoran roditelj, koji uživa u društvu svoje dece. Možete računati na to da će ovaj tata provoditi puno vremena igrajući se sa svojom decom.
Kao i žene rođene u ovom znaku, i muškarci – Koze će čuvati svoje tajne. Imaju dugačak spisak poznanika, ali kratak spisak pravih, bliskih prijatelja. Proći će dosta vremena pre nego što vam dozvole da saznate kakvi su oni u stvari.
Kada nađete Kozu svojih snova, on će biti romantičan, meka srca, ljubazan i saosećajan. To, naravno, ne znači da je slab. To su crte njegovog karaktera. Možda neće biti toliko vatren u krevetu, ali će svakako biti pažljiv i postojan ljubavnik.