Ako ste muškarac – Pas

Za vas nije posao u stresnom okruženju. Više volite mirne pozive kao što je pisanje, arhitektura ili umetnost. Rođeni ste da budete sledbenik. Kada dođe vreme praznika, biraćete ona mesta gde ima dosta ljudi, pa i vaših poznanika. Ne tragate za uzbuđenjima. Umesto toga, volite da budete u manjem krugu ljudi. Ne marite za pravila i zakone ali, isto tako, ne volite ni sukobe. Kada naiđete na situaciju koja vam smeta, rešićete je na svoj način -bez mnogo buke. Ne želite da privučete pažnju na sebe, samo želite da privedete svoj posao kraju. Jedini kvalitet koji je u poslu neophodan, a koji vama nedostaje, jeste organizacija.
Teško vam polazi za rukom da iskažete svoja ljubavna osećanja. Čak i kada je ljubav to što osećate, ne pričate o tome. Međutim, svaka žena sa kojom poželite da stupite u brak, znaće da u vama prepozna ljubavna osećanja i pažnju, čak i ako ne pričate o tome.

Ako volite ženu – Kozu

Dama – Koza voli da boravi u kući, zajedno sa svojom decom i mužem. Koza je idealna ljubavnica i žena za svakog muškarca kome je cilj da osnuje porodicu i da ima sređen, miran život. Naravno, ukoliko volite da se družite i putujete, držite se podalje od žene – Koze – jer, vas dvoje sigurno nećete funkcionisati. Ona može biti stidljiva i rezervisana vna prvom sastanku. Dajte joj dovoljno vremena i ona će se otvoriti. Žene – Koze menjaju svoje mišljenje brzo i često. Često vas može odbiti, ali to je deo njenog kapricioznog ponašanja – niste vi ništa krivi. Uvek ćete biti ponosni što imate pored sebe ženu, rođenu u znaku Koze. Skromna je i podržava vašu karijeru.

Odlični brakovi

KOZA I ZEC: Umerena narav ovih dvaju znakova čini da njihov brak bude izuzetan. Veruju i poštuju jedan drugoga, te dobro funkcionišu i kada su poslovni partneri. Pošto je Kozi povremeno potreban podsticaj, Zec će joj pružiti odličnu motivaciju. Ni Koza, ni Zec ne mare za sukobe, što znači da bi trebalo da se dobro slažu. Oboje su izuzetno naklonjeni umetnosti i imaju mnogo zajedničkih crta.

KOZA I KONJ: Premda je Konj mnogo aktivniji i življi od Koze, ove dve ličnosti će se lepo slagati. Obično su u početku dobri prijatelji, a potom ulaze i u ljubavnu vezu. Oboma godi društvo drugih ljudi, ali isto tako vole i da budu sami radi intimnih trenutaka. Jačina, koju poseduje Konj, i sklonost ka domu i porodici, koju poseduje Koza, čini ovaj par savršenim.
KOZA I SVINJA: Svinje vole zabavu, snažne su, za razliku od Koza, koje vole dom i porodicu. Ravnoteža su jedan drugome. U poslovnom smislu, Svinja će iskoristiti kreativne ideje, koje ima Koza, i sprovešće ih u delo. To je dinamičan način stvaranja novca. U ljubavi, oboje su senzualni i seksualno privlače jedno drugo. Mogu imate harmoničan, usklađen brak, koji će ih ispuniti i zadovoljiti.
KOZA I KOZA: Gaje ljubav prema umetnosti, ne vole da dominiraju u vezi, te se postavlja pitanje: kako da ovaj par nema lep brak? Privlačnost među ovim Kozama je velika. Znaju kako da uživaju u kuhinji, uz ukusnu hranu i egzotična vina. I, kada nisu tvrdoglavi i impulsivni, lepo se slažu, naročito u krevetu.

Posao

Koza je na početku ove kineske godine opterećena mnogim mislima, i na sentimentalnom i na poslovnom planu, što je opterećuje. Zato joj je potrebno možda nekoliko slobodnih dana u toku ferbuara i juna? Ako to nije problem, ne bi bilo loše da odsustvuje sa posla. Trebalo bi da Koza tada ode na kraći odmor negde daleko od posla i kuće. Onda će osetiti koliko joj je neophodna pramena.